Încălzitor de experiment premium Franck-Hertz (230 V, 50/60 Hz)
Încălzitor de experiment premium Franck-Hertz (230 V, 50/60 Hz)

Încălzitor de experiment premium Franck-Hertz (230 V, 50/60 Hz)


27.869,79 lei
cu TVA

Suntem prezenti in SEAP / SICAP
Cantitate
In stoc furnizor

Cere oferta

 

 

Politica de confidentialitate

 

Livrare rapida

 

Te-ai razgandit? Ai retur gratuit in 14 zile de la primirea comenzii

Franck-Hertz-Experiment:
Cuantificarea energiei, precum și generarea, înregistrarea și analiza spectrelor și confirmarea experimentală asociată a modelelor, sunt componente importante ale majorității programelor din întreaga lume. Cunoscutul experiment din 1913 de James Franck și Gustav Hertz este fundamental pentru detectarea stărilor de energie discretă în atomi. Datorită importanței acestor constatări în fizica modernă, oferă trei experimente complete compilate pentru educația școlară și universitară cu descrieri detaliate despre experimente (vezi „Recomandare”).
Experimentul Franck-Hertz pe Mercur investighează producția de energie cuantificată a electronilor liberi în coliziuni inelastice cu atomi de mercur. Energia de excitație a liniei de rezonanță a mercurului este determinat să fie de 4,9 eV.


Specificații ale produsului:
tub:
Tubul Franck-Hertz este un tub de electroni extrem de evacuat, cu umplutură de mercur și sistem de electrozi plan-paralelă, format din catod de oxid încălzit indirect, cu pinhole, anod reticulat și electrod de colectare. Pentru a obține o probabilitate de impact ridicat, distanța dintre catod și anod este aleasă a fi mare (8 mm) în comparație cu lungimea medie a căii libere în atmosfera Hg (la aproximativ 180 ° C). În schimb, distanța dintre anod și electrodul de colectare este păstrată mică.
cuptor de încălzire:
Pentru a obține presiunea de vapori de mercur necesară pentru o probabilitate de coliziune suficientă a electronilor cu atomii de mercur, tubul de electroni trebuie încălzit în cuptor. Tubul Franck-Hertz este poziționat astfel încât întregul tub, inclusiv firele de conectare, să ajungă la o temperatură constantă și omogenă. Acest lucru este necesar deoarece densitatea de vapori a mercurului urmează întotdeauna cea mai rece parte a tubului. Cuptorul de încălzire electrică cu control continuu al temperaturii este echipat cu un afișaj digital al temperaturii și temperaturii reale. Măsurarea și controlul temperaturii se realizează printr -un microcontroller integrat și senzor PT100.
locuință:
Tubul și încălzitorul sunt adăpostite într -o incintă metalică vopsită cu două ferestre de vizionare. Carcasa este prevăzută cu o deschidere cu suport de arc de clemă pentru termometru și un mâner de transport izolat termic.
;

Specificații tehnice:
Franck-Hertz-Tube
Încălzire: 4 până la 9 V AC/DC
Tensiune de grilă: 0 până la 80 V
Counter tensiune: aprox. ; 1,5 V
Temperatura de funcționare: aprox. ; 160 ° C - 200 ° C
Dimensiuni: aprox .. 130 mm x 26 mm Ø
Masa: aprox. ; 380 g
încălzitor/carcasă
Tensiunea de alimentare a rețelei: 230 V (50/60 Hz)
Deschiderea părții din față: ca. 230 mm x 160 mm
Putere de încălzire: 400 w
Temperatura maximă: 300 ° C
Constanța temperaturii: aproximativ ± 1 ° C
Dimensiuni: aproximativ 335 mm x 180 mm x 165 mm
Masa: aproximativ 5,6 kg

recomandare:
Oferte științifice pe subiectul „Detectarea stărilor de energie discretă în atomi” Trei experimente complete compilate pentru educația școlară și universitară cu descriere detaliată a experimentului:
;
articolul nr. :
experiment
8000712 Franck-Hertz-Experiment pe Mercur (230 V, 50/60 Hz)
8000714 Franck-Hertz-Experiment pe Neon (230 V, 50/60 Hz)
8000716 Potențiale critice ; (230 V, 50/60 Hz) - Determinarea energiilor de excitație și ionizare în coaja de electroni a unui atom

1023095
5 Produse

Referințe specifice