Aparat Boyle-Maariotte
Aparat Boyle-Maariotte
Aparat Boyle-Maariotte Aparat Boyle-Maariotte Aparat Boyle-Maariotte

Aparat Boyle-Maariotte


10.698,09 lei
cu TVA

Suntem prezenti in SEAP / SICAP
Cantitate
In stoc furnizor

Cere oferta

 

 

Politica de confidentialitate

 

Livrare rapida

 

Te-ai razgandit? Ai retur gratuit in 14 zile de la primirea comenzii

Dispozitivul Boyle-Mariotte este utilizat pentru a investiga relația dintre volumul și presiunea unui volum sigilat de aer la o temperatură constantă. Confirmează legea lui Boyle-Maiotte. ;
;
Informații despre produs:
Dispozitivul este format dintr -un cilindru de plexiglas închis cu un piston glisant care determină volumul închis, o scară pentru determinarea volumului și un manometru pentru determinarea presiunii. Pistonul este deplasat prin întoarcerea unei tije filetate cu manivelă. Din motive de siguranță, cilindrul de lucru este în plus înconjurat de un cilindru de protecție din sticlă acrilică. Prin intermediul unei supape de ventilație, presiunea poate fi egalizată cu aerul ambiant în orice poziție de piston. Deplasarea ulterioară a pistonului generează suprapresiune sau vid, în funcție de situația inițială. Din motive de siguranță, se deschide o supapă de suprapresiune la o posibilă suprapresiune de 3,5 bar. Precauțiile de siguranță descrise mai sus permit experimentarea în siguranță în lecțiile școlare, în formare și în stagii la universități.
;
date tehnice:
cilindru de lucru :
Lungime: 230 mm
Diametru interior: 40 mm
Presiune maximă: 3,5 bar
piston: 30 mm x 40 mm Ø
Volumul: 410 cm³
Volumul mort V0: aprox. 20 cm³
scară:
Lungime: 200 mm
Pitch: 1 mm
ecartamentul de presiune:
Interval de presiune: 0 - 4 bar
Diametru: 100 mm
Clasa de toleranță: 1
;
recomandare:
Există un experiment complet asupra legii Boyle-Maariotte (articolul nr.: 8000589). Iată un manual de experiment foarte detaliat inclus.
;
3B Scientific
1017366 [U172101]
5 Produse

Referințe specifice