Makeblock mBuild Senzor de culoare RGB dublu

Makeblock mBuild Senzor de culoare RGB dublu


98,77 lei
cu TVA

Suntem prezenti in SEAP / SICAP

Senzorul de culoare RGB dual constă dintr-o pereche de elemente sensibile la lumină pentru a detecta culoarea unui obiect. Poate facilita urmărirea liniilor roboților în timp ce detectează culorile.

Cantitate
In stoc furnizor

Cere oferta

 

 

Politica de confidentialitate

 

Livrare rapida

 

Te-ai razgandit? Ai retur gratuit in 14 zile de la primirea comenzii

Senzorul de culoare RGB dual poate furniza mai multe tipuri de date, inclusiv ieșirea analogică care indică intensitatea luminii, ieșirea digitală care indică stările de linie și de fundal și valorile parametrilor calculate pentru controlul motorului, care asigură o flexibilitate suficientă, simplificând în același timp procesul de aplicare. Pe baza datelor rezultate, profesorii pot explica cunoștințele și principiile de lucru din diferite aspecte.

Senzorul de culoare RGB dual oferă funcția de învățare adaptivă a hărții. Setează automat pragurile după ce învață culorile unui fundal și a unei linii de urmat. Firmware-ul senzorului include un algoritm de urmărire a liniei și poate scoate direct valorile parametrilor pentru controlul vitezei de rotație a motoarelor, ceea ce facilitează urmărirea liniei de mare viteză.

Descrierea butonului

Apăsați: Nicio funcție nu este definită.

Apăsare de două ori: Când butonul este apăsat de două ori, senzorul de culoare RGB dublu începe să învețe fundalul și linia pentru următoarea linie.

Așezați senzorii de lumină pe fundalul hărții de urmărire a liniilor și apăsați de două ori butonul. Când vedeți că LED-urile care indică starea de urmărire a liniei clipesc rapid, balansați senzorii dintr-o parte în alta deasupra fundalului și a liniei până când LED-urile nu mai clipesc. Durează aproximativ 2,5 secunde. Valorile parametrilor obținute sunt stocate automat. Dacă învățarea eșuează, LED-urile clipesc încet și trebuie să începeți din nou învățarea.

Apăsare lungă: Când butonul este apăsat lung timp de două până la trei secunde, senzorul de culoare RGB dublu schimbă culoarea luminilor de umplere în ordinea roșu, verde și albastru. În general, nu trebuie să schimbați culoarea. Culoarea este setată automat după finalizarea învățării.

Principiul de funcționare

Fiecare grup de senzori de culoare este format dintr-un senzor de lumină și LED RGB.

În lumea reală, când vezi un obiect în roșu, indică faptul că obiectul absoarbe mai mult din cealaltă lumină decât lumina roșie. Prin urmare, dacă utilizați o lumină de umplere pentru a lumina roșie asupra unui obiect, cu cât obiectul este mai roșu, cu atât reflectă mai multă lumină și cu atât valoarea de ieșire a senzorului de lumină este mai mare. În acest fel, puteți obține intensitatea roșie a obiectului. În mod similar, puteți schimba culoarea luminilor de umplere pentru a obține intensitatea verde și albastră a obiectului și astfel determinați culoarea obiectului.

Interferențe de mediu și erori de detectare

În lumea fizică, este posibil să găsiți interferențe de mediu și erori de detectare aproape peste tot. Dacă un senzor de culoare trebuie să determine culoarea unui obiect pe baza intensității luminii (strălucită de o lumină de umplere și reflectată de obiect) pe care o detectează, pot fi cauzate erori de detectare deoarece este detectată și lumina ambientală.

Atenție la erorile de detectare. Când utilizați doi senzori de culoare RGB duali pentru a detecta culoarea unui obiect din același mediu, rezultatele detectării pot fi diferite. Dar, în general, diferența este mică.

În practică, inginerii folosesc algoritmi sau un design special pentru a evita interferența mediului și erorile de detectare. De exemplu, puteți utiliza o imprimare 3D pentru a bloca lumina ambientală să ajungă la obiectul de detectat și senzorul de culoare RGB dual; alternativ, puteți folosi un algoritm: pentru a înregistra intensitatea luminii ambientale când luminile de umplere sunt stinse și înregistrați imediat intensitatea când luminile de umplere sunt aprinse; și apoi calculați diferența dintre aceste două valori de intensitate. Această diferență poate fi determinată ca intensitatea luminii de umplere reflectată de obiect. În algoritm, intensitatea luminii ambientale este considerată aproape neschimbată într-un timp foarte scurt.

Pentru erorile de detectare, puteți utiliza și un algoritm pentru a clasifica mai multe valori apropiate ca o singură culoare.

Exemplu din viața reală

Senzorii de culoare sunt utilizați pentru a proiecta o linie de asamblare pentru sortarea pieselor.

Specificații

Interval de detectare: 5–15 (mm) de la obiectul de detectat

Curent de funcționare: 70 mA

1000 Produse

Referințe specifice